Sådan vælger du den rigtige barnevognsmadras til dit barn

Et hvert menneske har brug for søvn. Men især når det kommer til de allermindste, er det ikke bare vigtigt for deres velbefindende. Det kan også direkte påvirke deres udvikling. Derfor sover babyer altså også så meget, som de gør. Og derfor er det også dit ansvar som forældre at gøre dit bedste for at fremme den gode søvn. Det kan du blandt andet hjælpe på vej ved at vælge det rigtige udstyr til barnevognen. Blandt andet barnevognsmadrasser er faktisk vigtige. Her kan du blive klogere på, hvordan du vælger den rigtige.

Find én, der passer til barnevognen

Først og fremmest skal du naturligvis sørge for, at madrassen passer i barnevognen. Typisk er der ikke stor forskel på størrelserne. Det er dog en god idé at holde øje med, om det passer sammen.

En størrelse der passer, vil ligge bedre i barnevognen. Det vil først og fremmest være mere stabilt, når du går rundt med barnevognen. Det kan faktisk være en hjælp, så dit barn ikke bliver rusket ud af søvnen.

Dernæst er det også vigtigt, at madrassen ikke ligger og folder op i siderne. Det vil nemlig i virkeligheden gå ud over, hvor godt dit barn ligger. Det tager nemlig fra pladsen, når madrassen bukker op i siderne. På den måde får dit barn mindre plads at boltre sig på.

Vælg mellem forskellige typer fyld

Ligesom madrasser til voksne er der også forskellige typer fyld til barnevognsmadrasser. Derfor er det altså også noget, du skal tage stilling til.

Du kan blandt andet få en almindelig skummadras. Hvis du vil give dit barn en smule ekstra komfort, kan du også være at få memory foam i barnevognsmadrassen.

Det ene er naturligvis ikke altid bedre end det andet. Memory foam vil som regel også være bedst egnet, hvis det kun er dette ene barn, der skal bruge madrassen. Men hvis du regner med at få søskende til barnet, kan det være værd at overveje noget andet.

Er der nogle særlige behov?

Sidst men ikke mindst er det også vigtigt at tage stilling til, om dit barn har nogle særlige behov. Det kan nemlig også få indflydelse på dit valg.

Hvis eksempelvis dit barn har allergi, eller I blot har en mistanke om det, så vælg en barnevognsmadras med et allergivenligt betræk.

Derudover kan du også vælge en OEKO-TEX-certificeret madras. Det vidner nemlig om, at den ikke indeholder kemikalier, der er skadelige eller mistænkt for at være det.

Derudover så kan det være en god ide at have lidt legetøj med i barnevognen, hvis i går tur. Det kan f.eks. være en legetøjsbil eller en rangle. Men husk at fjerne legetøjet inden det er sovetid i barnevognen.